S důvtipem k lepšímu rozpočtu na svatbu


Žijeme v době, která je pro mnohé z nás velkou výzvou i velkou neznámou. Jsem v situacích, které naši rodiče nezažili a je na nás jak s nimi vyrovnáme. Jednou z věcí je naučit se využívat svobody, kterou máme a zbytečně se nesvazovat zvyklostmi. Pro mnohé již také neplatí, že jim svatbu zaplatí rodiče a tak je dobré zvážit, do čeho se oplatí investovat a naopak, kde se dá ušetřit.

Dnes bych se s vámi rád podělil o několik zkušeností ze svateb, které jsem fotografofoval a také od nevěst, se kterými jsem měl to potěšení spolupracovat.

~ POČTY. Zvažte, zda opravdu chcete velkou svatbu, se všemi vzdálenými příbuznými, které de facto ani neznáte, nebo zda by pro vás nebylo příjemnější slavit svůj svatební den v okruhu nejbližší rodiny a přátel.

~ DEKORACE. Ozdoby, květiny, oznámení…všechny tyto krásné věci lze řešit nespočetnými možnostmi. Ať už je to vlastoruční tvorbou nebo „repasovaním“ již užitých věcí. Mnohdy záleží jen a jen na naši představivosti a tvorbě.

~ NAČASOVÁNÍ. Podívejte se na všechny možnosti, které rok přinaší. Ať už je to zvolení datumu v méně obvyklé měsíce či během týdne. Když svatbu připravujete dostatečně předem, lze ji spojit například s někerým ze státních svátků a i hosté jsou si shopni zařídit volno v práci.

~ LOKACE. Milujete zahradní party? Proč si nepozvat catering na svou zahradu domů, či k rodičům. Taktéž je možné využít kombinaci několika míst ( pro obřad, pro hostinu, pro ubytování).

~ DETAILY. Věnujte pozornost všem smlouvám a dohodám s dodavateli, abyste se vyvarovali nepřijemným překvapením v podobě různých etra příplatků za ledas jaké maličkosti.

~ LUXUS. Nezapomeňte, že se stále jedná o den, na který se těšíte a který si chcete užít. Proto si dopřejte i luxus, o krerý stojíte, který vám zůstane na pamatku a který uděla vaši svatbu tou nejlepší, jakou jste kdy zažili. Pro někoho to jsou šaty Vera Wang, pro jiné prstýnky od Tiffany, či svatební fotografie, které vám budou svatbu připomínat v té nejkrásnější podobě i za 50 let.


Get in touch