Canon x Nikon? externí světla? aneb trochu technikyCanon x Nikon? added light? we talk technic today

Na konci dubna jsme byl na vernisáži Stanislava Pokorného, prezidenta Asociace českých fotografů. Byla tam spousta hezkých obrazků krajin, ale i jeden kamarad, ktery mi říká: “a ty neuvažuješ, že bys přešel na Nikon, když ta jejich osmistovka je super?” A já jsem mu řekl, že jsem zatím neviděl žádné porovnání ostrých výrobků, tak že nevím. Dnes už jsem o něco v této věci o něco chytřejší a s klidým svědomím mohu říci, že nebudu měnit koně během začátku závodu. Mimo jiné mi pomohla srovnání na youtube, což doporučuji, ale i to, že svatební fotografové, kteří mne inspirují v práci, také zůstávají věrni svým fotoaparátům… a kdo ví, co příjde za sva roky:)

Přirozené světlo nebo použít extrení blesk? Já osobně se snažím co nejvíce využívat přirozeného světla. Mám to jednoduše raději a myslím si, že fotografie bez blesku mají o něco přirozenější a hezčí atmosféru. Jsou samozřejmě situace, které si použití blesku vyžadují, slunný den:), či naprosto šedo nebo si novomaželé přejí více dramatické fotografie. A jsou sitauce jako je obřad, požehnání od rodíčů, na Slovensku odebierka atd, kdy použití externího záblesku je až extrémní řešení, kterého se snažím, co nejvíce vyvarovat.

V sobotu jsem pozván a mám tu čest fotografovat Souboj nevěst. Výborná soutěž pro všechny nevěsty a pro mne výzva:) Mimo jiné mám za úkol udělat soutěžícím portrét a pak finalistky vyfotografovat tak, aby mohli být otištěné v časopise a vypadaly cool (na každou budu mít tak 5 minut, jupí 🙂

Get in touch