Plánovaný odpočinek na moravě a neplánovaný odpočinek v nemocniciRest with wife and rest in hospital

Na třetí víkend v září jsem měl naplánovaný odpočinek před finální třetinou roku. Již ve čtvrtek přiletěla Zina abychom v pátek kolem obědu mohli vyrazit směr vinobraní ve Znojmě. Počasí bylo jako vymalované a burčák byl také skvělý. Dává příslib dobrého ročníku:) Celý víkend jsme pak strávili na Jižní Moravě, dívali se, kde by se nám líbilo natrvalo a Zina si dokonce užila svou chvilku v bohuslavském lidovém kroji. Moc ji to slušelo, to vám povím.



V neděli jsme pak o něco dříve zamířili zpět do Prahy, abych mohl v ponděli, co nejdříve vyřešit menší problém s notebookem a neměl tak výpadek v kontinuitě doručování fotografií novomanželům. Ale ouha!

Již na zpáteční cestě jsem začal pociťovat silnou, netypickou bolest v břiše, které nepomohly žádné standartní postupy léčení. Nezbývalo než navštívit lékaře. Dostal jsem kapačku od bolesti a na chvíli byl klid, během kterého jsem stihl vyprovodit Zii na letiště. Pak se bolest začala vracet. Byla vážně k nevydržení, a tak mne můj dobrý přítel Bohdan odvezl na pohotovost do Vojenské nemocnice tady na kopci a tak si mne už nechali na kapačkách a injekcích od bolesti. Takové deja vu jako před pěti lety, kdy jsem z přepracovaní a stresu měl 42C teploty a sebrali mi žlučník.

Tentokrát to bylo bez operace ale de facto stejné. Týden na kapačkách a na lůžku. A poučení pro mě?

Poctivá práce je důležita, ale stejně tak je důležitý i odpočinek.

Zodpovědný přístup je základ, ale člověk si nemůže brát uplně vše osobně.

Časové termíny mají smysl, ale je potřeba je mít nastavené rozumně.

A jak svého času řekl Šebrle: “Dřít umí každý vůl, ale dokázat dobře odpočívat to je umění.”

PS: Děkuji všem setřičkám v Ústřední vojenské nemocnici, které se o mě krásně staraly a také všem lékařům, kterým jsem svým stavem trochu zamotal hlavu. Hold psychika hraje svou velkou roli ve zdraví člověka.Last couple of days were really different to usual. I had planned one weekend off with my wife in South Moravia, were we enjoyed great weather and bit of wine as well. It was a planned relax before final third of this season. But things were about to change..

Our our way back home I got such a abdominal pain that I had to visit a doctor and later I end up with infusions in hospital where I spent the entire week on a bed..that was a bit unplanned, but my body just could not handle all the work and stress so it took its time off:)

Now is the great time for me to start all over. To figure out how to live and work, so I will not need to repeat this hospitalization again…

Get in touch