Otázky pro svatebního fotografa

Otázky pro svatebního fotografa

 

 

Vybírání svatebního fotografa může být dlouhým a náročným procesem. Chcete přeci, aby váš jedinečný den byl zachycen v sérii nádherných fotografií. Jednoduché, viďte? Ne vždy. Tak jak tedy najít toho správného fotografa pro svoji svatbu. Tady je několik otázek na fotografa, které vám mohou pomoci při jeho hledání.

Jaký je váš fotografický styl? Pokud máte rádi tradiční pózované fotografie a váš fotograf používá více reporážní styl, budete nejspíš zklamáni. Je proto dobré si prohlednou jeho předchozí svatby, lépe několik ucelených albumů z jednotlivých svateb, než jen vybrané fotografie z různých svateb.

Jak dlouho budete naši svatbu fotografovat? Přejete si, aby byl fotograf s vámi od příprav, přes obřad až po večerní slavení, připravte se, že to bude něco stát. Nícméně tato investice se vyplatí. Není mnoho fotografů, kteří jsou ochotni tohle nabídnou natož zůstat až do ranních hodin. Ujistěte se proto, že si najímáte svatebního fotografa, ktrerý splňuje vaše očekávání.

Znáte průběh našeho obřadu, znáte místo, kde planujeme hostinu? Je dobré, aby fotograf znal průběh svatebního obřadu, ať už bude v kostele, na úřadě nebo na pláži. Také může být určitou vyhodou, pokud zná i místo hostiny. Nicméně je-li fotograf, zkušený a má dostatečné vybavení, není potřeba mít obavy z toho, že místo nenavštívil předem.

Umíte nám pomoci s pózováním, vybráním místa pro fotografování? Dobří fotografové umějí s lidmi komunikovat a provest je různými pózami, tak aby vypadaly přirozeně a nebyly příliš komplikované. Také mají cit pro vybraní místa, kde by bylo dobré fotografie pořídit.

Editujete fotografie ve photoshopu? Pokud ano stojí to něco extra? Digitální fotografie mohou být post-procesem krásně upravené a dovedené k dokonalosti. Stejně tak mohou být jednoduše zničeny. Ujistěte se, že jste obeznámeni se stylem editovaní vašeho fotografa a vyhovoje vám. Také mějte na paměti, že editace zabere čas a něco stojí.

 Poskytujete fotografie ve vysokém rozlišení z celého dne, nebo jen výběr? Někteří fotografové vám dají DVD se všemi obrazký z celé svatby. Jini např. editovaný výběr. Ujistěte se, že rozumíte tomu, v jakém rozlišení a kolik fotografie od fotografa dostanete.

Je svatební album obsažené v ceně služby? Svatební album je uplná nutnost, ale ne moho fotografů je nabízí přimo v balíčcích. Ověřte si možnosti, které vám fotograf nabízí a vyberte si, co vám nejvíce vyhovuje. Doufám, že vám tohle alespoň trochu pomuže při hledaní toho vaseho fotografa:) x

Get in touch